Demonstrator combineert operatorondersteuning, QRM en transparantie op de werkvloer

Le mercredi 18 Octobre 2017
Demonstrator combineert operatorondersteuning

Industrie 4.0 omvat ook de efficiënte productie van kleine reeksen met veel varianten. Tijdens dit event presenteren we een nieuwe demonstrator in ons Smart & Digital Factory in Kortrijk. Deze testversie van de fabriek van de toekomst bestaat uit een assemblagelijn van zes cellen, volledig in de lijn van Industrie 4.0 en doordrongen van de QRM-gedachte.

Deze compleet nieuwe demonstrator bestaat uit zes cellen die samen een assemblagelijn vormen voor de efficiënte fabricage van productfamilies met veel variaties. Met de bouw van een compleet nieuwe demonstrator waarop bedrijven zelf in een waarheidsgetrouwe omgeving de mogelijkheden van Industrie 4.0 kunnen uittesten pakt Sirris de uitdagingen in de productie van vandaag aan. 

Ook deze nieuwe demonstrator vertrekt van de operator die efficiënt moet kunnen werken - operator support is een van de thema's waarrond Sirris actief haar dienstverlening uitbouwt. Dit via ondersteuning van allerlei technologieën, zoals een cobot, AGV, digitale werkinstructies die geprojecteerd worden op een scherm of het werkvlak, maar ook de principes van QRM, lean en kaizen worden ingezet. De digitale integratie van de verschillende processen en tools is eveneens in deze demonstrator voorzien. 

Op 18 oktober  kunt u alvast kennismaken en live oppikken wat de mogelijkheden zijn, nadien kunt u onze demonstrator van de fabriek van de toekomst zelf komen testen. 

Sirris is partner in het Interreg-project Factory 4.0 dat staat voor een grensoverschrijdende aanpak om bedrijven in de grensregio's kennis te laten maken met technologieën die passen in het kader van Industrie 4.0 en hun mogelijkheden. 

Programma 

  • 17u00 - Ontvangst en korte plenaire sessie
  • 17u15 - Korte speeches
  • 17u30 - Start rondleiding

Inschrijven kan via deze link .

Infos utiles

Lieu : UGent campus Kortrijk

Adresse : Graaf Karel de Goedelaan 5
8500 Kortrijk

Horaires : 17H00 - 18H30